The application process

Our Crèche welcomes children from the age of two.

Parents can apply for admission at any time of the year, but this does not mean immediate enrollment. New children are admitted continuously during the kindergarten year (from 1 September to 31 August). However, enrolment is dependent on capacity.

The final enrolment in our nursery/kindergarten for the next educational year ends on 20 May. The director decides on the final approval. The parents will be informed on the 25th May, at the latest.

As a first step, our registration form should be downloaded from our website and sent to our email address. You can either contact us by email or by phone to make an appointment and visit our chrèche. A visit usually takes about 2-3 hours, where both the parents and their child can see and experience our day at nursery. Any questions parents may have will be answered during the visit.


Documents required for the Enrollment:

 • A medical certificate attesting to the child’s state of health and stating that the child is safe to go into the community
 • The legal guardians’ documents of identification and address card
 • The child’s TAJ card (health insurance), certificate of birth

Pre-enrollment has already started for the next year.

“Help me to do it by myself!”

We aim to develop the children’s physical, cognitive and mental abilities with the Montessori Method. This method, which is applicable in any culture, includes theoretical learning, practical life, social relations, and care for the environment.

What we offer

 • We place great emphasis on the development of self-help skills and independence
 • Children are introduced to English through poems, songs, and stories throughout the day
 • There is also a strong emphasis on musical education: listening to music, singing, use of musical instruments
 • We use Montessori education to develop skills in a playful way
 • We organize spring and autumn garden parties with the parents and other activities for the children (Easter, Christmas, Mother’s Day, etc.)
 • Weekly sensomotoric training
 • End-of-the-Year performances
 • Individual differentiation as needed

Our pedagogy follows the ideology of Montessori. Our most important daily activity is circle time, where we can focus on the world around us through music, rhymes, and games.

The Montessori method is not only characterized by the individual treatment of the children, but also by the structure of the classroom, where the toys and Montessori materials are placed on open shelves. By doing so, we also support the children’s self-development.

Daily Routine

07.30 – 09.00  |  Arrival and continuous breakfast, playtime and individual development


09.00 – 09.45  |  Art project connected to our weekly theme


09.45 – 10.00  |  Circle time connected to our weekly theme – In Hungarian or in English


10.15 – 10.30  |  Snack time


10.30 – 12.00  |  Playground time


12.15 – 12.45  |  Lunch time


13.00 – 15.00  |  Nap time


15.00 – 17.00  |  Snack and play time in the classroom or on the playground

Educators

Mónika Miklós

Baby and Infant Montessori Nursery Nurse

Panni Márkusz

Baby and Infant Montessori Nursery Nurse and English Language teacher

Regina Tóth

Baby and Infant Montessori Nursery Nurse

 • Örülünk, hogy egy olyan közösség vagytok, ahol a gyermekünket nyugodtan ott hagyhatjuk, és ahonnan a nap végén élményekkel és tudásban gazdagon jön el.

  Noémi, Laci
 • Amikor elkezdtünk új óvodát keresni a nagy fiunknak, nagyon rossz tapasztalataink voltak az előző, állami óvodával kapcsolatban. Mindenképpen egy sokkal gyerekközpontúbb, sokoldalú, fejlesztő óvodát szerettünk volna találni, ahol jó és megértő nevelők vannak. Akiknek a gyerek az első, ahol a gyermek kibontakozhat, felszabadultan önmaga lehet, frusztráció nélkül. Ahol megtanítják önállóan gondolkodni és tevékenykedni, emellett játékosan fejlesztik képességeit. Fontos volt a nyelvtanulás is, ami most Magyarországon nehézkes, még az iskolákban is. Úgy éreztük, nehéz dolgunk lesz, de nem akartunk belefutni egy újabb rossz választásba. Szerencsére hamar rátaláltunk a csepeli Montessori óvodára és egy nyílt nap után tudtuk, hogy megtaláltuk. Reményeink maximálisan beigazolódtak és nem csalódtunk, sőt…Azóta mind a három kicsi fiunk odajár, egy bölcsis és két óvodás. Nagyon szeretnek ott lenni, nálunk nincs reggeli kiborulás, hogy nem akarnak oviba/bölcsibe menni. Imádjuk, hogy sok fakultatív foglalkozás közül lehet választani és sok színes programra van lehetőség évközben. Az óvónéniket, bölcsödei nevelőket és dadusokat mindegyikőjük nagyon szereti, és ami nagyon fontos, hogy őket is viszontszeretik, sok törődést kapnak. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt az intézményt.

  Veresegyházi Éva
 • A gyermekközpontú, egyéni igények, értékek és érdeklődés alapján felépített fejlesztés eredményeként kiegyensúlyozott, kreatív, magabiztos, toleráns, tanulni szerető gyerekként lépnek az iskola világába az itteni óvodások. Jó érzés látni, hogy itt őszintén szeretik a gyerekeimet.

  Serfőző Dorottya
 • Óriási tévedés azt gondolni, hogy a reformpedagógia olyan út, amiről nem vezet leágazás az állami oktatási rendszerbe. Olyan alapokat kapott Ármin, amivel megállja helyét az állami iskolában is, ahol most 2. osztályos. A módszer ugyanis olyannyira erős, például matematikában, hogy a gyerekek a visszajelzések alapján kimagaslóan teljesítenek. Ha tehát valaki olyan bölcsődét, óvodát keres, ahol a cél az, hogy gyermeküket személyre szabottan, egyéni képességeinek megfelelően, egyéni fejlesztésben részesítve, nyitott, szerető, toleráns környezetben neveljék, ráadásul mindezt két nyelven, akkor már nem kell tovább keresgélnie. Köszönjük!

  Birta Veronika
 • Szakmailag felkészült, barátságos, kedves és lelkes pedagógusok veszik körül a gyerekeket. Ez nem egy gyerekmegőrző, itt szeretik, fejlesztik, dédelgetik, tanítják a gyerekeket, gondoskodnak mind a szellemi, mind a lelki fejlődésükről. Az itteni pedagógusoknak ez nem csak egy munka, hanem hivatás. Köszönjük!

  Vígh Orsolya
 • Sehol nem tapasztaltuk azt a fajta kiemelkedő szakmai kompetenciát és pozitív emberi hozzáállást, mint itt.

  Vera, Dávid
 • Nagyon tetszik, nagyon szuper, hihetetlen, hogy ennyire színvonalas, kedves, szórakoztató és sokat tanító anyagokat tudtatok ilyen gyorsan megcsinálni. Én nagyon élvezem, hogy részt vehetek, tényleg.  Nagy élmény.  Emi a mozgásos, utánzós, mutogatós feladatokat úgy tűnik, hogy nagyon élvezi, meg az egész szituációt, hogy találkozhat veletek..

  Bratka Vanda
 • Nekünk nagyon jól jön, hogy pontosan tudjuk mi a hetirend és milyen eszközökre lesz szükség, így könnyebb szervezni az életünket. Már a felkészülés időszakában is látszott, hogy jól átgondolt és összeszedett a csapat. Az instrukciók világosak voltak és tudtuk mire lehet számítani. Látszik, hogy szívből jön a tevékenység.

  Ács Ilona Barbara
 • Mi is csak megköszönni tudjuk Nektek, hogy becsempészitek a Bölcsi hangulatát a mindennapjainkba. Zétinek mindannyian nagyon hiányoztok, sokat emleget Titeket, a Bölcsit, a kis pajtásokat, úgyhogy nagyon élvezi a reggeli együttléteket. Mindenért hálásak vagyunk, ami segít folytatni azt a fejlesztési folyamatot, amelyben a Bölcsiben volt részük a gyerekeknek.

  Baranyi Beatrix
 • Szerintem eddig minden szuper. A mozgást Dóri nagyon szereti, táncot is. A mesék is jól jönnek az altatáshoz! Köszönjük a munkátokat!

  Sali-Pelsőczi Dóra
 • Kedves Panni, Móni, Judit!! Őszintén csodálatos programot raktok össze, nagyon jó ötlet a mese, a szokásos zenék, amik egy kicsit szokásosabbá teszik ezeket az amúgy nagyon nem szokásos hétköznapokat. Szuperek vagytok!!

  Dávid-Zalai Orsolya
 • Látszik, hogy mindenben próbáltok a lehető legjobb és legegyszerűbb módon velünk lenni és segíteni, és látszik az is, hogy mindezt nagy lelkesedéssel teszitek. Szerintem mindent, amit lehet kihoztok ebből a dologból és mi nem érezzük, hogy bármiben is hiányt szenvednénk. Nadine nagyon örül, amikor lát Titeket és azt hiszem ez a legfontosabb. Köszönjük az erőfeszítéseteket!

  Dori Enikő

News

CRÉCHE, KINDERGARTEN


1214 Budapest, Akácfa u. 20.

Tünde Hierholczné Faragó: +36 30 372 4502

Éva Szabó: +36 20 352 0575

 montessoriovibolcsi@gmail.com

 montessoriiroda@gmail.com


Opening hours:

07:30 – 17:30

Maria Montessori módszerrel az óvodás gyermekekért Alapítvány

18695209-1-43

Kérjük támogassa Alapítványunkat adója 1%-ával!

adminOur Crèche